2013-03-07

Idag har det vart 40 skolelever här på Meadow Lane Riding School, fyfan säger jag bara. Otroligt kul för alla var verkligen jättetrevliga + att ALLA red, men att gå upp en timma tidigare å stressa runt tills allt var klart i ÖSREGN är inte vad jag kallar kul.
 
Alla planer kring hemresan är utstuderade och färdiga, så imorgon, kl 14.15 tar jag mitt pick å pack härifrån å drar till Kilkenny å crashar Louice's värdfamilj för att dagen därpå åka till Dublin (vilket det är omöjligt att hitta billiga hostel tillgängliga i).
 
/ Ida

3 dagar kvar !

... Och nu kom regnet! Första regnet på 3 veckor faktiskt så det känns okej att det kommer nu, lägligt till vi åker hem.
Denna vecka har vart en "normal" vecka så inget speciellt har hänt men på lördag så ska jag förmodligen till ett race och kolla när de galopperar fort och hoppar häckar .. Läskigt.

Hade även hopträning igår igen och fick så mycket beröm att hon till och med baka en chokladkaka till efterrätt efter middagen.. Ska man ta det som att man gjorde rätt då? ;) hoppade iallafall 50cm så jag är GLAD!!!


Det börjar dra ihop sig..

Nu är det mindre än en vecka innan vi drar hemåt till Sverige igen. Under de två första veckorna hade jag aldrig föreställt mig hur otroligt mycket jag skulle vilja stanna de två sista.. Jag har träffat nya vänner, skaffat nya kunskaper och definitivt sett ett otroligt fint land, en otrolig upplevelse.

Idag vart vi ute på en hack igen, allihoppla.

Just nu sitter jag i det varma köket, ensam med en av de tyska tjejerna å planerar resan till Dublin, medan jag natt-äter mackor, vad annars liksom. Bifogar en liten bild som denne person tagit, otroligt fin!

/ Ida

Hopphelg !

Började lördagen med att börja 06.00 (!!!!) då  Enya (som har sin häst här) skulle åka och tävla  och självklart hängde jag med. 2 timmar neråt i Irland åkte vi till ett ställe jag tyvärr inte kommer ihå vad det heter.. när havet iallafall! Det var hoppning och då för skolor så de tävlade i team och jag som tycker hoppning är läskigt tyckte bara detta var ÄNNU värre... Det var alltså en bana med fasta hinder och banan var otroligt stor. Det var allt från vatten hinder, till dubbla hinder, till hinder på kullar .. De tävlade som sagt i lag  och då var de 3 i varje lag, så de red som på ett led och hoppade och de laget med snabbast tid vann och Enya's lag kom 2a så grattis till dem!
Det var otroligt stort på dessa tävlingar.. det kom stora vagnar med med kafeér inuti och snabbmat, men även en sjukt stor buss med bara hästsaker som man kunde köpa.
 
Såhär såg det ut:
 
På denna bilden här under ser man även på bilderna längst ner hur de hoppar i följd.
 
På kvällen så blev det utgång med Enya och hennes bror samt hans kompisar. Vi gick till en pub här i Kilmessan och det var väldigt intressant! Otroligt mycket folk och jag förstod i stort sätt inte någonting någon sa.. så nicka och le är det man får göra när man inte förstår ;)
 
Igår (söndag) så var min lediga dag ! Men jag vaknade runt 10 och smsade då Christine ( Mamman i huset) och frågade om hon ville lära mig hopp idag vilket hon inte sa nej till så hon höll en träning för mig och det var verkligen från grunden då jag är så pass rädd för det och jag kan helt öppet säga att jag ALDRIG tränat för en sån bra tränare förut ! Så om någon vill träna hoppning så hör av er till Kilcarty Stud ;) 
 

Roadtrip

 
Jag, Ida och min käre far(som överraskade mig med ett besök) var på en roadtrip på vår lediga dag. Vi började med att åka upp till Tullamore för ett besök på whiskey destilleriet som tyvärr var en besvikelse. Allt som fanns var en liten butik där man kunde köpa svindyr whiskey och grejer med "Tullamore Dew" tryck.
 
 
Efter en fika eller två så åkte vi vidare till The National Stud. i Kildare. Oh my... Himmelriket för hästälskare! Hingstboxarna var size radhus och sto/fölboxarna något utöver det vanliga, that's for sure! Det fanns mängder med små, små fölisar, bara ett par dagar gamla. Det blev en hel del "aaaw"ande  läten bland alla fölisar.
 
På The National Stud så finns även den Japanska trädgården, jag är inget trädgårdsfreak men det var sjukt fint!
 
/Louice
 

Svennes

Titta vad jag hittade i min jakt efter mera ost! En svensk kaviar-tub. Efter det gick jag all svenne å kokade ägg å gjorde mig själv en kaviar å ägg macka + en kopp kaffe. Underbart, å det mest svenska jag har ätit på tre veckor.

 

Under min sista vecka här på Irland har jag lite planer tillsammans med de andra praktikanterna och det ska bli otroligt skoj! Å på fredag/ lördag blir det att möta upp Louice för att spendera de sista Irlands-dagarna i Dublin.

Slänger också upp lite bilder jag passat på att knäppa under två dagar, håll till godo med den usla mobilkamera-kvalitén..
Monchie!
 
/Ida