God jul!

 
 
God jul till alla! 
En av mina julklappar var en reseguid om Irland, super bra! Den innehöll allt från "bra att veta" grejer till info om olika städer och vart man kunde hitta närmsta bankomat. Om jag känner mig själv rätt så kommer denna lilla bok att användas flitigt (framförallt eftersom den innehöll kartor...) så det var en riktigt bra grej att få! 
 
/ Louice 

Designen klar

Vill bara säga ett stort tack till Anna som har gjort designen här på bloggen!
 
Är riktigt nöjd med den då jag tycker att den framhäver mycket av det klassiska Irländska med allt grönt, hästarna, cliffs of moher och ja allt stämmer bara så himla bra. Ska bli riktigt roligt att komma igång ordentligt med den här bloggen nu när den är färdig rent utseende mässigt och det är ju faktiskt bara lite mer än en månad tills vi åker?! Shit vad fort tiden går, längtar as mycket :D
 
 
/Hanna

Första förberedelseköpet!

     
Idag har jag varit en sväng inne på Clas Ohlsson och köpt en reseadapter! Irlands eluttag ser annorlunda ut från de svenska och för att kunna använda mina elsaker är jag tvungen att skaffa en adapter. Denna verkar kunna passa vart jag än reser.
 
/ Ida
 
 

Resan bokad!

I torsdags bokade vi flygresan och nu är det verkligenhet!
 
Vi kommer att åka upp till stockholm Arlanda under lördagen den 9 februari och bo på vandrarhem en natt för att sedan ta direktplan från Arlanda till Dublin på söndagsmorgonen. Väl där kommer folk från Epuipeople att hjälpa oss att transportera oss vidare till våra praktikplatser.
Det var svårt att hitta ett flyg som passade då vi ville vara där på förmiddagen för att hinna göra sig hemma lite i miljön innan första riktiga arbetsdagen. Men efter mycket letande så hittade vi det perfekta flyget met SAS. Så nu får vi hoppas att dom inte går i konkurs ;)
 
Hem sedan sker den 10 Mars, så vi är borta exakt en månad och det ska bli så himla roligt! :D
 
/ Hanna

Flying through Ireland

Här är en film jag hittade på youtube där man tydligt kan se det klassiska landskapet på Irland, så vackert!
 
 

/Hanna

Mums!

Vi lyckades mot alla odds att baka riktigt goda scones som vi käkat nu på förmiddagen, nästa gång blir det en riktig irländskfrukost som ska testas ;)

/Hanna Ida Louice


Meadow Lane Riding School

Hej, det är jag som är Ida och precis som rubriken lyder ska jag tillbrringa min praktik på Meadow Lane Riding School, som håller ridlektioner för alla från nybörjare till mer erfarna ryttare. Den är belägen i Thomastown, Kilkenny. Där kommer jag bo med Aileen Walsh och hennes familj och hjälpa dem med ridskolan.
 
HÄR finns en länk till deras hemsida!
 

Scones

Håller på att baka scones som är väldigt vanligt på Irland. Dock tror vi att vi misslyckades lite så vi får väl se hur det smakar när dom kommer ut ur ugnen ;)
 


 
/Hanna, Ida och Louice

Kilkenny, here I come!

Som Hanna skrev så har vi fått reda på vart vi ska göra våran praktik.
 
Jag (Louice) kommer att vara i ett inackordeingsstall/stuteri/kennel/camping, ja dom har typ allt på sin gård. Den största delen av verksamheten är dock inackorderingsstallet. Jag kommer att hjälpa till med de dagliga sysslorna, mockning, fodring, rykt osv. De som har sina hästar inackorderade där kommer enbart dit för att rida och vill ha hästen sadlad och klar när de kommer, så jag gissar på att jag kommer få göra i ordning en massa hästar. Inte mig emot eftersom att det är min favorit del av hästsporten, just hästarna.
 
Familjen jag ska bo hos har tre barn 14, 17 och 18. Så med lite tur(och fjäsk) så kan jag förhoppningsvis hänga lite med dom för att se hur folk i min egen ålder lever på Irland, sånt är alltid kul.
Det verkar vara en trevlig familj så jag hoppas verkligen att jag kommer trivas där. Vilket som så kommer denna resan att bli ett minne för livet.
 
Kilkenny castle, en av alla miljoner sevärdigheter det finns i Kilkenny.
 
/Louice

Min placering

Vi har nu fått reda på var vi ska göra vårn praktik och vad dom har för verksamhet just där.
 
Jag (Hanna) kommer att vara på ett connemara stuteri som ligger ca 4 mil söder om Dublin. I arbetsbeskrivningen står det att jag kommer att hjälpa till med alla de dagliga sysslorna på gården så som mockning, longering, in och utsläpp men även ridning och skolning av ponnysarna om jag är kapabell till det och det tror jag nog att jag ska vara ;)
 
Det låter som en bra placering för mig då jag har som huvudsakligt mål att ta reda på hur dels hästhållningen skiljer sig mellan länderna men även hur vardagsrutinerna ser ut där. Jag tror att jag kommer att få det riktigt bra då det verkade vara en bra och trevlig familj som ville ha mig där :)
 
Nu är det bara att hoppas på det bästa och göra det bästa utav situationen som återstår ;)
 
Viss connemara ponnysar är så sjukt snygga ;)
 
/Hanna

Nu börjar det!

Vi har precis fått reda på vår praktikplatser som vi kommer att ha när vi åker till Irland! Vi kommer att vara något utspridda runt om i landet. Hanna kommer att hålla till i Naas som ligger strax söder om huvudstaden Dublin, där hon kommer att vara på ett connemare stuteri. Louice kommer att hålla till i Kilkenny som ligger ca 10 mil söder om Hannas placering. Där kommer hon att vara på ett innakoderingstall med en mindre uppfödning. Ca 4 mil söder om Loucie kommer Ida att hålla till på en liten ridskola i staden Thomastown.
 
Detta är så långt vi har kommit hitills och nästa steg blir att ta kontakt med våra värdfamiljer och boka resan! :D
 
 
/Hanna och Louice!

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.